Suplimente nutritive pentru culturism si fitness
Suplimentele nutritive sunt produse ce completeaza lipsurile din alimentatie. In culturism, suplimentele nutritive imbunatatesc vizibil rezultatele obtinute, printr-un aport de resurse necesare, precum vitamine, proteine, minerale si aminoacizi esentiali.
Concentrate proteice Suplimentele de proteine concentrate sunt suplimente de calitate pentru construirea masei musculare. Se stie doar ca proteina este cel mai important supliment nutritiv pentru masa musculara, asadar este indispensabila atat cresterii musculare cat si mentinerii acesteia in timpul dietelor. Bine de stiut, pentru cei ce prefera doar alimentatia vegana, exista si proteine vegane bazate doar pe mazare, canepa, soia si orez.
Gainere Cand spunem culturism ne gandim in primul rand la masa musculara, iar pentru aceasta exista gainerele. Aceste suplimente contin elemente ajutatoare pentru obtinerea masei musculare, adica proteine si carbohidrati, toate combinate intr-un raport bine prestabilit. Acestea va vor permite obtinerea unui numar maxim de nutrienti, care in curand se vor transforma in masa musculara de calitate.
Stimulatoare Aceasta categorie de suplimente are in obiectiv in special stimularea cresterii pe cale naturala a productiei hormonului masculin (HGH) pana la nivelul care aduce rezultatele optime. Sinteza proteinelor necesare pentru construirea si mentinerea masei musculare, cat si formarea osoasa, necesita hormonul masculin.
Vitamine si minerale Performantele culturistului pot fi mentinute si imbunatatite cu ajutorul combinatiilor de vitamine si minerale. In timpul antrenamentelor acestea vor spori forta si energia, rezistenta si potentialul de reconstructie al muschilor. Eforturile mari produc o lipsa a micronutrientilor ce trebuie astfel compensata cu multivitamine pentru sportivi.
Aminoacizi Aici, si nu doar la acest capitol, cel mai bine cereti sfatul antrenorilor. Explicatiile tin de biologie si chimie. Puteti retine insa ca atunci cand este necesara reaprovizionarea rapida a aminoacizilor aceasta este solutia. Aceste suplimente se iau inainte si dupa exercitiile fizice, la trezire si la culcare, pentru diminuarea catabolismului de stres si postabsorbtie.
Produse pre-workout si Creatina Inainte de inceperea unui antrenament avansat, se pot consuma suplimente culturism pregatitoare, ce vor creste performanta fizica si mentala a organismului. Dintre efectele pre-workout enumeram: intarzierea aparitiei oboselii, motivarea, sporirea concentrarii si vigilentei, cresterea capacitatii de lucru a muschilor, recuperarea mai rapida intre seturile de exercitii. Creatina este alcatuita din trei aminoacizi ce ajuta la cresterea masei si fortei musculare. Aceasta are un efect spectaculos, volumizator de celule prin hidratare, care pe langa marirea celulelor musculare si a fortei acestora, favorizeaza si sinteza proteica.
Slabirea La un moment dat este necesara arderea grasimilor si definirea musculara iar acest lucru se poate face cu suplimente specializate. Rezultatele obtinute sunt pierderea grasimilor, obtinerea muschilor, reducerea oboselii si inhibarea apetitului.
Articol informativ oferit de: www.superset.ro
suplimente-nutritive suplimente culturism proteine online